Coronavirus

Klik hier voor actuele informatie over corona, de maatregelen en vaccinaties

6 september: Coronavaccinaties via de huisarts

Inmiddels heeft iedereen die via de huisarts gevaccineerd zou mogen worden met het Astra Zeneca vaccin de mogelijkheid gehad om hier gehoor aan te geven.

Heeft u nog vragen over de vaccinatie?
U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen terecht bij het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar). Tevens worden op de website van het RIVM en op Thuisarts.nl vragen beantwoord.


Vaccinatiebewijs

Heeft u de corona Check-app al in gebruik? Zo ja, dan is daar het vaccinatiebewijs te zien. Lukt dit niet of heeft u geen toestemming gegeven om uw gegevens te delen met het RIVM? Neem dan contact op met 0800-1421 indien u NIET door de huisarts bent gevaccineerd.


Maatregelen in onze praktijk

Wij hanteren de volgende regels in onze praktijk:

  • U kan niet in de praktijk komen bij koorts, hoesten, keelpijn, of neusverkoudheid. Bel naar de assistente als u advies nodig heeft.
  • In de praktijk is het dragen van een (niet medisch) mond-neusmasker verplicht.
  • Kom alleen op afspraak naar de praktijk (en niet zonder afspraak binnen lopen) en desinfecteer uw handen bij de ingang van het centrum.
  • Kom alleen naar het spreekuur. Bij jonge kinderen en kwetsbare ouderen mag 1 begeleider mee.
  • Bij het maken van een afspraak zal de praktijkassistent(e) uw klachten uitvragen en met u overleggen of uw klacht behandeld kan worden door een terugbelafspraak door de huisarts, een e-consult (b.v. bij huidaandoeningen) of dat u op het spreekuur moet komen.
  • Bij klachten die mogelijk wijzen op Corona en die een bezoek aan de arts nodig maken, zal een afspraak gemaakt worden op het zogenaamde “luchtwegspreekuur”. Op dit spreekuur zal de arts u met beschermende maatregelen zien (witte jas of schort, beschermbril, mondkapje en handschoenen).